• Kijk, 3 witte raven

  'Kijk, 3 witte raven' toont werk van Dominique Ampe, Stefaan Vermeulen (schilderijen) en Luc ten Klooster (lens based art, installatie)
  Ursulakapel , Sint-Ursulastraat 13, Tongeren, Nederland
  25 november 2023 tot en met 10 december 2023
  Meer informatie
  Online expositie
 • In medio stat Virtus is nu afgelopen!

  Nu beëindigd: 'In medio stat Virtus', een expositie samen met collega Stefaan Vermeulen in de Dominicanenkerk (Boekhandel Dominicanen) in Maastricht. Het werk is voor een groot deel gebaseerd op mijn project 'En uit de Aarde verscheen de Mens' maar heeft in combinatie met het werk van Stefaan toch weer nieuwe invalshoeken gevonden waarin opnieuw universele en actuele vragen gesteld worden.
  Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht, Nederland
  6 augustus 2023 tot en met 2 september 2023
  Meer informatie
 • ZomerExpo, acht kunstenaars exposeren

  ZomerExpo. Acht kunstenaars laten gedurende de zomermaanden hun werk zien in het uitnodigende Museum van de Vrouw in Echt. In diverse vormen, van schilder- en beeldhouwkunst tot sieraadkunst, van foto- en videokunst tot installatiekunst. 'De Vrouw' is in deze expositie alom aanwezig. Let op: Laatste dag is ZATERDAG 16 SEPTEMBER!
  Museum van de Vrouw, Plats 1, Echt, Echt, Nederland
  9 juli 2023 tot en met 17 september 2023
  Meer informatie
  Online expositie
 • In medio stat Virtus, in het midden staat de deugd.

  'In medio stat Virtus', een expositie samen met collega Stefaan Vermeulen in de Dominicanenkerk (ook bekend als de Boekhandel Dominicanen) in Maastricht. Het werk is voor een groot deel gebaseerd op mijn project 'En uit de Aarde verscheen de Mens' maar heeft in combinatie met het werk van Stefaan toch weer nieuwe invalshoeken gevonden waarin opnieuw universele en actuele vragen gesteld worden.
  Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht, Nederland
  25 juni 2023 tot en met 5 augustus 2023
  Meer informatie
 • Et Dieu creá la Femme EN PLUS

  Et Dieu creá la Femme EN PLUS, een vervolg op de eerste editie. Negen kunstenaars geven in diverse disciplines hun visie op De Vrouw. Van mij is divers werk te zien uit een lange periode van 20 jaar tot zeer recent werk.
  Museum van de Vrouw, Plats 1, Echt, Nederland
  18 april 2023 tot en met 2 juli 2023
  Meer informatie
  Online expositie
 • State of the Art

  De jaartentoonstelling van de Limburgse Kunstkring. Vrijwel alle leden tonen nieuw werk en geven daarmee een indruk van de huidige omvang en kwaliteit van de Limburgse Kunstkring die bestaat uit kunstenaars afkomstig uit Nederlands- en Belgisch Limburg
  ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond, Nederland
  4 februari 2023 tot en met 26 maart 2023
  Meer informatie
 • Et Dieu créa la Femme

  Negen kunstenaars scheppen hun muze. In diverse disciplines belichten zij hun visie op het wezen 'Vrouw'. Suus Elkink, Michelle Faaij, Lei Hannen, Dawaa Huizinga-Molom, Joep van Kerkom, Luc ten Klooster, Marjon Merckelbach, Lidwien van Wersch en Tine van Wijk.
  Museum van de Vrouw, Plats 1, Echt, Nederland
  29 januari 2023 tot en met 10 april 2023
  Meer informatie
 • KlimaatExpo '22

  In Zwolle vindt de KlimaatExpo '22 plaats van Museum de Fundatie ism Artworlds. Er zijn 251 werken te zien, anoniem gekozen door een brede jury. Van mij is te zien: 'Too late to say sorry' . Hoofdlocatie is Academiehuis Grote Kerk, daarnaast is werk te zien in De Fundatie en kasteel Nijenhuis in Heino/Wijhe
  Academiehuis Grote Kerk, Grote Markt 18, Zwolle, Nederland
  17 september 2022 tot en met 4 december 2022
  Meer informatie
 • Homeless

  'Homeless', een expositie door kunstenaars van de Limburgse Kunstkring rond het vluchtelingen- en daklozenthema. Zij geven hun visie in diverse disciplines. Van mij is o.a. een ruimtelijke en een video-installatie te zien.
  Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg, Nederland
  22 mei 2022 tot en met 31 juli 2022
  Meer informatie
 • Kunstmoment Diepenheim

  Kunstmoment Diepenheim, een kunst-tiendaagse met ca. 60 deelnemers, verspreid over een groot aantal locaties. Van mij is in Cultuurcentrum De Pol o.a. het grote 10m brede papierwerk Ecce Homo weer te zien, het pièce de résistance van het project 'En uit de Aarde verscheen de Mens'. Daarnaast zijn (ook uit dit project) nog enkele andere werken te zien.
  Cultuurcentrum Herberg/theater De Pol, Raadhuisstraat 8 , Diepenheim, Nederland
  15 april 2022 tot en met 24 april 2022
  Meer informatie
  Online expositie
 • You talkin' to me?

  “You talkin' to me?” (“Heb je het tegen mij?”) zijn de iconisch geworden woorden van Robert De Niro in de film "Taxi Driver". Kunnen we elkaar nog begrijpen en bereiken in de onbegrensde mogelijkheden om te communiceren? In diverse disciplines tonen 24 leden van de Limburgse Kunstkring hun visie op het begrip 'communicatie'. Verlengd t/m zondag 13 maart!
  Vml politiebureau Vaals, Randweg 5, Vaals, Nederland
  30 januari 2022 tot en met 13 maart 2022
  Meer informatie
 • 'Homeless' , brugproject Limburgse Kunstkring.

  'Homeless' Brugproject (groepsexpositie) van leden van de Limburgse Kunstkring met als thema 'Homeless'. De kunstenaars onderzoeken de problematiek rond het vluchteling en/of dakloos zijn. Luc ten Klooster toont twee installaties: de video 'Saleh' en de installatie 'Het Vluchtenisgeenspel' . Za. 3 oktober preview op afspraak, zo. 4 oktober 15.00 uur opening alleen voor genodigden.
  Mariapark, Oude Markt 14, Sittard, Nederland
  3 oktober 2020 tot en met 18 oktober 2020
  Meer informatie
 • Groepsexpositie leden Limburgse Kunstkring

  Venlo: Divers werk van 7 kunstenaars van de Limburgse Kunstkring. Deze expositie kan weer bezocht worden maar er gelden nog beperkende voorwaarden wegens corona. Als u een bezoek wilt brengen kunt u voor alle zekerheid het beste tevoren informeren via 088-6108861 (De Zorggroep). De genoemde bezoektijden zijn onder voorbehoud van de beperkende noodzakelijke maatregelen!
  Zorgcentrum D'n Horstgraaf, Venlo , Auxiliatrixweg 35, Venlo, Venlo, Nederland
  10 maart 2020 tot en met 19 augustus 2020
  Meer informatie
  Online expositie
 • 'Voetstappen in het zand'

  Een installatie-expositie rond de legende van de Amelandse strandjutter en heks Rixt van het Oerd. In de tuin van het museum staan 17 grote fotodoeken, binnen wordt o.a. een video-installatie vertoond. NIET MEER TE BEZOEKEN WEGENS CORONA
  Landbouw- en juttersmuseum Swartwoude, Hoofdweg 1, Buren, Nederland
  1 november 2019 tot en met 31 maart 2020
  Meer informatie
 • Sternenstaub (Sterrenstof)

  Solotentoonstelling in Aken (D) rondom het thema van onze vergankelijkheid waarin weer veel plaats voor werk uit "En Uit de Aarde verscheen de Mens", maar ook voor ouder werk. Te zien zijn 30 werken waaronder het 10 m brede monumentale 'Ecce Homo'. Op fotografie gebaseerde kunst en objecten. Vernissage zaterdag 5 oktober 18.00 met een performance door Ilse Peters mmv Marleen Linden.
  Galerie Kulturwerk-Aachen, Arkaden (1e etage) , Trierer Strasse 1, Aachen, Duitsland
  5 oktober 2019 tot en met 9 november 2019
  Meer informatie
 • Im Grunde, duo expositie met papierkunstenaar Cor Wegh

  Mijn aandeel in 'Im Grunde" omvat een deel van mijn project 'En uit de Aarde verscheen de Mens' met als grote monumentale blikvanger het 10 m brede werk 'Ecce Homo' Zie voor het hele project ook https://luctenklooster.wixsite.com/eccehomo In het weekend van 4-5 mei onderdeel van Kunsttour Heinsberg.
  Haus Basten, Konrad Adenauer Strasse 118 Ingang Friedlandplatz, Geilenkirchen, Duitsland
  26 april 2019 tot en met 19 mei 2019
  Meer informatie
 • Kunstroute Gulpen-Wittem

  102 kunstenaars exposeren gedurende 3 dagen op maar liefst 46 locaties in de gemeente Gulpen-Wittem in het mooie heuvelland van Zuid-Limburg. Zeer divers werk, van schilderijen en beeldhouwwerk tot keramiek, sieraden en fotografie. Zelfs 3 dagen zullen bijna te kort zijn om alles te zien! Ik sta zelf op locatie 25 Klooster Wittem
  Klooster Wittem (locatie 25), Wittemer Allee 32, Wittem, Nederland
  3 juni 2017 tot en met 5 juni 2017
  Meer informatie
 • En uit de Aarde verscheen de Mens

  "En uit de Aarde verscheen de Mens". Fotografie als toegepaste kunst in monumentaal werk dat herinneringen oproept aan oude altaren en reliefs uit de oudheid. Daarnaast ook kleine objecten. Leem is de bindende factor van de hele expositie als symbool voor onze vergankelijkheid. Een samenwerking met tekstschrijver Harrie Sevriens: zijn teksten zijn in het werk van Luc ten Klooster verwerkt.
  Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem, Nederland
  7 mei 2017 tot en met 5 juni 2017
  Meer informatie
 • She

  Fotografie met de vrouw als centraal en enig onderwerp. Ouder en nieuwer werk. Van 100% ouderwets analoog t/m 100 % digitaal werk en alles daar tussen in.
  Kunsthandel NEO, Bakkerstaart 7a, Roermond., Nederland
  11 april 2010 tot en met 15 mei 2010
  Meer informatie
 • Nocturne

  Luc ten Klooster toont divers fotowerk uit verschillende series. Niet alleen analoog zwart-wit maar ook grote kleurentaferelen. Waarbij de Vrouw weer centraal staat. Zijn boek 'She, a photo essay' is er ook weer te koop en wordt op zo. 17 jan. 15.00 door hem gesigneerd.
  Galerie Afterdaan, Carstensdijk 148, Elim Hoogeveen, Nederland
  17 januari 2010 tot en met 8 maart 2010
  Meer informatie
 • Nocturne e.a.

  Luc ten Klooster toont divers (voornamelijk analoog) fotowerk uit verschillende series. Waarbij de Vrouw weer centraal staat. Zijn boek 'She, a photo essay' is er ook te koop.
  Kunstplek Afterdaan 2, Markt 1D, Almere Haven, Nederland
  17 augustus 2009 tot en met 4 september 2009
  Meer informatie
 • Samen heel anders

  Expositie verlengd! Ik exposeer nieuw en wat minder recent werk met een groot contrast: een reeks kleine zwart-wit foto's met de Benedictijner Abdij van Mamelis als onderwerp en een reeks grote(re) werken in kleur rond het vrouwelijk naakt.
  Norbert Dabekaussen Kunstgalerie, Engelenkampstraat 21 A, Sittard, Nederland
  5 juni 2009 tot en met 20 augustus 2009
  Meer informatie
 • Kunstroute Gulpen-Wittem

  Ik neem tijdens 1e en 2e Pinksterdag deel aan de Kunstroute Gulpen-Wittem 2009. Ik sta dan in de prachtige monumentale Kloosterbibliotheek met divers fotowerk.
  Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem, Nederland
  31 mei 2009 tot en met 1 juni 2009
  Meer informatie
 • Digiloog

  Luc ten Klooster toont een aantal werken die allen gemaakt zijn d.m.v. het 'digitale negatief' (een methode om digitaal bewerkte beelden weer terug te brengen naar een klassieke donkere kamer afdruk). Om de thematiek in deze expositie een lijn te geven heeft hij gekozen voor het thema Vrouw: portretten en naakten (deels al wat ouder werk maar ook nieuw).
  Fotogram Galerie, Prinsengracht 33, Amsterdam, Nederland
  6 maart 2009 tot en met 1 april 2009
  Meer informatie
 • My favourite Image

  Bij gelegenheid van het 2,5-jarig bestaan van de Waterland Art Gallery (voorheen Waterland Photo Gallery)exposeren de deelnemende fotografen (die eerder een solo-expositie hadden in de galerie) hun favoriet foto.
  Waterland Art Gallery, Roomeinde 13, Broek in Waterland, Nederland
  9 november 2008 tot en met 28 december 2008
  Meer informatie
 • 'De Veersche jaren' 1915-1969

  Verlengd tot 2 november! De kunstenaarsfamilie Ten Klooster in Veere. Als zoon van de beeldhouwer Philip haakt Luc aan bij het werk van zijn vader en grootvader. In deze expositie zijn dus 3 generaties Ten Klooster vertegenwoordigd. Het aandeel van Luc bestaat uit een foto-en videoinstallatie 'terug naar Veere', waarin herinneringen aan zijn jeugdjaren vorm krijgen.
  Museum De Schotse Huizen, Kaai 25-27, Veere, Nederland
  21 juni 2008 tot en met 2 november 2008
  Meer informatie
 • SHE

  De Vrouw zoals zij voor de lens van Luc ten Klooster voorbijkwam, als gewoon portret of tot kunstwerk verheven (voorzover niet iedere vrouw een kunstwerk is) in bv de serie 'Geketend' Deze expositie is gekoppeld aan de presentatie van het fotoboek 'SHE' ISBN 978-90-812001-1-0 van Luc ten Klooster
  Waterland Photogallery, Roomeinde 13, Broek in Waterland, Nederland
  25 augustus 2007 tot en met 30 september 2007
  Meer informatie